Belgische Wandtapijten

Elk wandtapijt heeft een unieke geschiedenis en een eigen verhaal.  Middeleeuwse vorsten waren zeer gesteld op hun wandtapijten. Zo namen ze hun favoriete stukken vaak mee als ze naar een van hun verschillende kastelen reisden.  

Het is dus niet raar als U ook zo gehecht raakt aan een van onze producten.

Middeleeuws fashion statement

Het is een Middeleeuwse fashion statement in je leefruimte. Een exclusief kunstwerk met een rijke geschiedenis. Een Gobelin vertelt een eeuwenoud verhaal dat je woning een magische en gezellige look geeft.

Het warme karakter en de kleurrijke iconografie zorgt ervoor dat een mooi muurweefsel snel wordt aanvaard als volwaardig lid van het gezin. Het is als een warm dekentje voor het oog. 

Belgian Treasures

Inspiratiebron

Wandtapijten hebben zowel een artistieke kant als een ambachtelijke.

De wandtapijten werden geweven door vaklieden in weefateliers maar het creatieve ontwerp kwam meestal van een bekend kunstenaar. Zo heeft o.a. Pieter Paul Rubens vele ontwerpen voor wandtapijten gemaakt.

De meeste afbeeldingen op wandtapijten zijn geïnspireerd op de Bijbel en op verhalen uit de klassieke oudheid. Oorlog en jachtpartijen zijn ook vaak een inspiratiebron. Later werden Italiaanse fresco’s als model gebruikt.

Keizer Karel V

Keizer Karel V was een echte fan van Belgische wandtapijten.

De kleine bloementjes die overal gebruikt werden, de populaire ’Millefleurs Stijl’ uit de 15e en 16e eeuw kende een stijlbreuk door Keizer Karel V. 

Ter gelegenheid van zijn kroning in 1520 liet hij in Brussel negen wandtapijten weven. ‘Los Honores’. Deze rijk geïllustreerde kunstwerken beelden de deugden uit die hij wil nastreven om een goede vorst te zijn. Onder andere geloof, eer, wijsheid en gerechtigheid. Keizer Karel was zeer gehecht aan deze wandtapijten. Hij nam ze telkens mee naar zijn verschillende kastelen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.